Tre personer står på en scen och håller om varandra

Malmö Stadsteater tar över verksamheten i Drömmarnas hus

Från och med den 1 januari 2025 tar Malmö Stadsteater över verksamheten i Drömmarnas hus och får i uppdrag att utveckla en filial för att arbeta med barn- och ungdomskultur med mera under arbetsnamnet Malmö Stadsteater Rosengård.

Föreningen Drömmarnas hus har funnits sedan 1990 och bedrivit verksamhet i Rosengård, främst riktat till barn och unga i området. När grundarna, Lotta Lundgren och Lone Lindström, som drivit och utvecklat verksamheten sedan starten, bestämt sig för att dra sig tillbaka har de vänt sig till Malmö Stad och i dialog med Malmö Stadsteater funnit en långsiktigt lösning för verksamhetens fortlevnad. En lösning som också är helt i linje med Malmö Stadsteaters önskan om att utveckla en filial.

På Rosengård planerar Malmö Stadsteater att genomföra teaterproduktioner på den lilla scenen i sidobyggnaden, samt en större sommarproduktion som kommer att ha premiär utomhus sommaren 2025. Malmö Stadsteater hoppas också kunna etablera en ungdomsensemble för teater i Rosengård. Den pedagogiska verksamhetens utformning är ännu inte fastställd, men det har uppmärksammats att många ungdomar i området främst söker sig till dans och cirkus, vilket är verksamheter som Malmö Stadsteater ofta samarbetar med. Därför anses det viktigt att utveckla en pedagogisk verksamhet baserad på barnens önskemål och intressen. 

”Drömmarnas hus har byggt upp en otroligt fin verksamhet med kvalitet och många barn. Jag har pratat med många barn genom åren som har stortrivts där. Så när grundarna flaggade för att de ville dra sig tillbaka så sammanföll det med att jag hade ett samtal med Petra Brylander. Jag tyckte att filial-idén passade väldigt väl på Rosengård”, säger kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh i en intervju med Sydsvenskan
Läs hela artikeln här.

Tre personer på rad framför Drömmarnas hus
Lotta Lundgren, verksamhehetsledare och VD Drömmarnas hus, Petra Brylander, teaterchef Malmö Stadsteater, och Lone Lindström, vice VD Drömmarnas hus.